Thursday, September 1, 2011

Duit Raya dari Rafiehassan Dot Com


Selamat hari raya aidilfitri walau pun dah raya ke-3 hari ni. Masih tak terlambat nak sampaikan ucapan ni kepada semua blogger.

Raya ni penat berjalan kesana kemari beraya ke rumah sanak saudara serta rakan-rakan. Hari-hari biasa pula penat berjalan ke blog rakan-rakan blogger.hehehe..

Namun adakah rakan blogger sedar hari raya dan hari kehidupan sebagai blogger ni mempunyai 3 persamaan??nak tau tak pe dia? ok, teruskan bacaan anda...

1. Hari Raya:berjalan kunjung-mengunjung kerumah sanak-saudara merapatkan silaturahim
Blogger : Berblogwalking kunjung-mengunjung ke blog rakan-rakan blogger sambil merapatkan silaturahim dan trafik.

2.Hari Raya: mengumpul duit raya
Blogger : mengumpul duit dari nuffnang

3. Hari Raya: kena berpuasa tahan lapar dahaga sebelum meraikannya.
Blogger : kena berpuasa tak makan tak minum menghadap pc sepanjang masa.

so, bila fikir-fikir balik, rupanya hari-hari blogger ni sama seperti hari raya..

kembali pada tajuk diatas, sempena hari yang mulia ni, apa kata mulai saat ni kalau kita berblogwalking tu kita klik iklan kat page rakan kita tu.. jalan jauh-jauh pun kalau takde orang nak klik iklan nuffnang tak guna gak..terutamanya pada begining blogger (macam aku)..kalau yang dah otai tu no hal sangat, iklan tak perlu nak klik pun dapat tempias impression..

Bagi aku dari buat benda yang hanya memperoleh benefit yang kurang hasilnya, baik buat benda yang memang dah tentu dapat ganjarannya, betul tak?? nak bagi duit raya direct camtuh rasanya agak keberatan, ye tak?? tapi kalau sekadar klik tu insya Allah... Oleh yang demikian, hari raya ni aku nak bagi duit raya pada semua rakan blogger yang singgah blog aku ni.. asal tinggal jejak je aku mesti g blog dia terus tekan iklan kat page tersebut..

okey x idea aku???


10 comments:

Kuncup Here said...

Nak nak duit raya! Haha i will click yours too :D

RAFIE HASSAN said...

hahahah dah kunjung dah sambil klik...thanx singgah sini...

Musyarrifa Muhamad said...

rafie..aku nk jgak..! da klik..!

Asyraf Azizan said...

good idea. klik2

CintaKhadijah said...

nk jugak! hehe..klik2..;p

RAFIE HASSAN said...

Cinta kHadijah: dah klik dah :)

Bell said...

good idea...klik2..duit kat gambar tu menggoda la..haha

Christian Tadeo said...

supporting you right here, i like your template in your blog here, anyway i added you already to my site, please add me up to your site, here is my link http://literasura.blogspot.com

CintaKhadijah said...

tikiuk2..;p

Green Apple said...

klik duit raya rupanya... idea yg bagus :D

Post a Comment